Rino Groep Utrecht

Akoestiek verbetering op de werketages.

De medewerkers van dit prachtige opleidingsinstituut hadden al enige tijd last van overgeluid op de open werketages. De mensen werden afgeleid in hun dagelijkse werkzaamheden, waaronder ook concentratieproblemen en overprikkels.

Doordat ik al een paar jaar met deze klant samenwerk, kwam dit akoestische probleem op de werketages steeds naar voren tijdens onze gesprekken. Het voorstel om de akoestiek te gaan aanpakken werd een feit. Ik heb de samenwerking met TwoWork en het Stille Verzet gezocht om tot een prachtig voorstel te komen. De gewenste kleuren in combinatie met die verbetering van de akoestiek hebben we in een presentatie mogen laten zien aan het management.

Dit jaar kreeg ik het akkoord van Rino dit te mogen gaan uitvoeren.

Voorafgaand aan de uitvoering is er een geluidstest uitgevoerd. Hierin kwam duidelijk naar voren dat de galmtijd boven het gemiddelde lag, de storende factor. Nadat de akoestische biobased panelen zijn geplaatst vanuit het ontwerp op de verschillende plekken op de etages, is wederom een geluidstest uitgevoerd. De galmtijd was onder de gestelde waarde uitgekomen met als resultaat dat er nu een zeer prettige en relaxte akoestiek heerst op de werketages.

En waar ik het allemaal voor doe is dat alle medewerkers direct het verschil merken na de toepassing van de panelen, weer een superblije klant!


Neem direct contact op!