Ergonomisch zitten

Teveel en te lang zitten is niet goed voor ons. Met een zit/sta bureau kunnen we ons zitgedrag al prima onderbreken voor meer gezondheid en creativiteit op de werkplek. Maar zitten zullen we nooit compleet kunnen uitbannen. Daarom is het zaak om als je zit ook zo goed mogelijk te zitten. En dat betekent zo actief mogelijk zitten met een dynamische zithouding.

Actieve en gezonde zithouding
Veel fabrikanten hebben een actief zitconcept in het programma opgenomen. Een aantal daarvan zijn met recht echt goed te noemen. Wij weten precies welke concepten geschikt zijn voor uw zitwensen. Van flexibele en mobiele ergonomische krukken en sta-hulpen tot klassieke bureaustoelen, die voorzien zijn van een innovatief zitmechaniek en daarmee een actieve en gezonde zithouding stimuleren. Zo kan tijdens het zitten er toch zoveel mogelijk nog bewogen worden, bewust en vaak ook onbewust dankzij een slim ingebouwde onbalans waardoor het lichaam automatisch aan het corrigeren gaat.

Ergonomische stoelen en andere zitoplossingen

Deze unieke zadelkruk combineert een ergonomische zitting met een innovatief zitconcept. De bal onderaan zorgt voor een onbalans, waardoor het lichaam automatisch rechtop probeert te zitten.

Er zijn voor ieder budget ergonomische zitoplossingen leverbaar. Hier ziet u een goedkopere oplossing, die zeker ook de nodige dynamiek op de werkplek levert.

Ook meer klassieke bureaustoelen kunnen prima een actieve en dynamische zithouding faciliteren. Ideaal om de oude statische bureaustoelen mee te vervangen op de werkplek.

Qua design hoeft u tegenwoordig echt niets meer in te leveren, wanneer u ook waarde hecht aan ergonomie en comfort. Ontwerp en gezondheid gaan hand in hand.

Bureaustoelen zijn er in de gekste vormen en concepten. Allemaal met dynamiek en veelzijdigheid in gedachten, creatief design op het hoogste niveau.

Eén van de meest ergonomische stoelen is de zogenaamde kniestoel, waar je al knielend in zit en daarmee vrijwel automatisch een gezonde zithouding bereikt.

Rood Advies © 2018 | NU Concepts